Ploum start jaar met benoeming twee nieuwe partners

09 jan '23

PERSBERICHT

Per 1 januari 2023 zijn Jeroen Zandt (handelsrecht, transportrecht en verzekeringsrecht) en Daniël van Gerven (arbeidsrecht) toegetreden tot de partnergroep van het Rotterdamse advocaten- en notarissenkantoor Ploum. Daarmee zet het kantoor weer een stap in de ingezette koers gericht op vernieuwing en uitbreiding van de dienstverlening.

Rutger Ploum, managing partner: “Wij zijn trots op deze versterking van het compagnonsteam en feliciteren de nieuwe partners met hun benoeming. Met deze aanvulling bestaat onze partnergroep uit 24 compagnons.”

Met de komst van Daniël van Gerven bestaat het arbeidsrechtteam van Ploum uit negen gespecialiseerde advocaten. Daniël is voor zijn komst bijna 12 jaar werkzaam geweest bij De Brauw Blackstone Westbroek in Amsterdam. Hij is gespecialiseerd in het arbeidsrecht in brede zin, met een focus op beloningskwesties, medezeggenschapsrecht en het ontslagrecht. De afgelopen jaren is hij veel betrokken geweest bij fusies, overnames en beursgangen. Daarnaast heeft hij ook veel geadviseerd en geprocedeerd over de meer klassiek arbeidsrechtelijke onderwerpen, zoals reorganisaties en individuele ontslagkwesties op alle niveaus. Daniël is naast zijn rol als advocaat ook werkzaam als wetenschappelijk docent bij de Erasmus Universiteit, als docent bij de Postacademische Leergang Arbeidsrecht (PALA) en hij is verbonden aan verschillende opleidingsinstituten.

Van Gerven: “De Rotterdamse no-nonsense mentaliteit van Ploum past perfect bij mij en ik kijk er dan ook bijzonder naar uit om samen met het geweldige team van Ploum verder te bouwen aan de arbeidsrechtpraktijk.”

Jeroen Zandt is een echte “natte” advocaat zoals ze dat noemen. Hij is gespecialiseerd in transportrecht, handelsrecht en verzekeringsrecht. Met zijn komst en de komst van twee van zijn medewerkers zet Ploum een stap in de verdere ontwikkeling van de sectie Douane, Handel en Logistiek. In 1998 startte Jeroen zijn loopbaan in Rotterdam bij Loeff Claeys Verbeke, dat al snel werd opgesplitst in Loyens Loeff en Allen & Overy. Zijn keus voor Allen & Overy bracht hem naar Amsterdam. Later stapte hij over naar SchutGrosheide, dat opging in DLA Piper. In 2008 was hij betrokken bij de (her)oprichting van Codex Mulder Advocaten, zijnde de reïncarnatie van het bekende Amsterdamse transportrecht-nichekantoor De Koning & Mulder. Op 1 januari 2023 sloot Codex Mulder haar deuren, reden voor Jeroen om met zijn team terug naar Rotterdam te komen om de sectie Douane, Handel en Logistiek van Ploum verder te versterken met zijn specifieke focus op het transport- en maritieme recht.

Met Jeroen komen van Codex Mulder Advocaten ook Demi van Hove en Jorijn Zijlstra naar Ploum. Demi heeft in 2016 de master Public International Law afgerond aan de Universiteit Leiden en werkt sindsdien met Jeroen samen. Demi is gespecialiseerd in het transport- en verzekeringsrecht en heeft bijzondere expertise op het gebied van passagiersclaims in de luchtvaart. Jorijn is een ervaren contractenschrijver, die na haar studie in Maastricht sinds 2014 deel uitmaakt van het team. Zij heeft uitgebreide ervaring in de logistieke sector en heeft een bijzondere interesse in het milieurecht. Met Jeroen en zijn team bestaat de sectie uit drie partners (ook: Jikke Biermasz en Marijn van Tuijl), ondersteund door acht advocaten, een fiscalist en twee juridisch medewerkers.

Zandt: “De aansluiting bij Ploum in het team Douane, Handel en Logistiek biedt mijn team de mogelijkheid om de praktijk die wij binnen Codex Mulder hebben opgebouwd in een stabiele omgeving verder uit te bouwen en te professionaliseren.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte

Klik op het plusje en schrijf je in voor updates over dit onderwerp.

Met uw inschrijving blijft u op de hoogte van de laatste juridische ontwikkelingen op dit gebied. Vul hieronder uw gegevens in om per e-mail op te hoogte te blijven.

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in ons Privacy statement. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Wijzig uw gegevens' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in ons Privacy statement. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Wijzig uw gegevens' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

{phrase:advantage_3}

{phrase:advantage_4}


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.