Escrow

Escrow is een veel gekozen alternatief voor betalingszekerheid in de vorm van bijvoorbeeld bankgaranties en heeft een aantal voordelen:

  • Het geld wordt op de derdenrekening (bijvoorbeeld derdenrekening notaris of een escrow agent) geparkeerd en krijgt uiteindelijk de bestemming die partijen hebben voorzien.
  • De derdenrekening is rentedragend, waardoor escrow-arrangementen doorgaans minder kostbaar zijn dan bankgaranties; voor deze laatste moet de bank voorzorgsmaatregelen nemen als zelfstandige verplichting.

Het notariaat is bereid om als escrow-agent op te treden, onder meer onder de voorwaarde dat het notariaat ook de onderliggende akte passeert, bijvoorbeeld de overdracht van de aandelen of een onroerende zaak.

Heeft u vragen over de informatie op deze pagina?

Neem contact op via onderstaand telefoonnummer of stuur ons een e-mail.

+31 (0)10 4406440 info@ploum.nl

Zo kunnen wij u helpen

Toepassing van escrow

Escrow komt voor:

  • Bij overnames, als zekerheid voor de gegeven garanties wordt een deel van de koopsom op een derdenrekening geparkeerd.
  • Bij (bouw)projecten, als performance guarantee.
  • Bij de overdracht van commercieel onroerend goed waarbij bijvoorbeeld nog bepaalde werkzaamheden voor rekening van de verkoper komen.
  • Als ‘bruidsschat’ bij bijvoorbeeld herstructureringen of verzelfstandigingen.

Juridische ondersteuning bij escrow

Ploum adviseert u graag over escrow op basis van de ruime ervaring op dit gebied en de kennis van alle juridische ins en outs die met deze zekerheidsvorm samenhangt. We hebben recent meegewerkt aan een ‘aandelenescrow’ in een overnamesituatie: een beursfonds betaalde haar door het management gehouden target deels in aandelen, waarvan een deel op een aandelenrekening werd geparkeerd en diende als zekerheid voor eventuele koopprijsaanpassingen. Ieder jaar viel een deel van de aandelen vrij.

Stel direct een vraag

Inschrijven nieuwsbrief

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoonlijke gegevens gebruiken, kunt u lezen in ons Privacy statement. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Wijzig uw gegevens' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses
  • Snel inschrijven voor kennisevents en Ploum Academy
  • Vraag en antwoord mogelijkheden gebruiken bij artikelen

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

Snel inschrijven voor kennisevents en Ploum Academy

Reacties op artikelen plaatsen


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.