‘Om ongestoord te kunnen functioneren, is de weerbaarheid van de samenleving tegen digitale dreiging cruciaal’. Dat schrijft het NCTV in het Cybersecuritybeeld 2022. En om de weerbaarheid te vergroten wordt al lang niet meer alleen naar de techniek gekeken. Er komen namelijk meer en meer wetten en regels op het gebied van cybersecurity. Juist om het hoofd te bieden aan alle technische ontwikkelingen op het gebied van cybercrime en cybersecurity, komen er nu in een snel tempo veel nieuwe wetten met veel nieuwe verplichtingen waaraan bedrijven moeten gaan voldoen, zoals de NIS2 en DORA. Dat betekent dat dit uiteraard ook juridische gevolgen gaat hebben. Een van die verplichtingen houdt in dat voor bedrijven in vitale sectoren die onder de NIS2 of de DORA vallen, een opleidingsverplichting bestaat. Met het volgen van deze opleiding verkrijgt u de nodige kennis op het gebied van de cybersecurity, en specifiek ten aanzien van de juridische rechten en verplichtingen voor bedrijven en overheden in de vitale sectoren. Daarnaast kunt u middels het deelnamecertificaat aantonen dat u specifieke opleidingsinspanningen hebt verricht.
De opleiding bouwt een brede basis van kennis op het gebied van cybersecurity op. Die brede basis dient als fundament voor verdere groei van en verbeteringen binnen de organisatie waar u werkzaam bent. U bent in staat om in te spelen op nieuwe ontwikkelingen op het gebied van cyberdreigingen, normeringen en incident response. Daarnaast krijgt u ook een beeld van het kader van wetgeving met betrekking tot cybersecurity in de vitale sectoren.
Hoe ziet de opleiding eruit? De opleiding bestaat uit verschillende onderdelen. Op hoofdlijnen wordt de geschiedenis geschetst op het gebied van cybercrime en cybersecurity. De opleiding zoekt aansluiting tussen de wetten en regels en de praktijk. Dus wat betekent:
Hierbij wordt aandacht besteed aan cybercrime. Wat zijn de risico’s? Ransomware en een Ddos-aanval, wat houdt dat in? Feitelijk en juridisch. Daarnaast wordt aandacht besteed aan toezicht en handhaving op het gebied van cybersecurity.
Jouko Barensen is advocaat bij Ploum en voormalig Officier van Justitie.
Hugo van Aardenne is als advocaat bij Ploum gespecialiseerd in ondernemingsstrafrecht en cybersecurity.
€799,- per persoon (exclusief btw). Dit bedrag is inclusief lesmateriaal en lunch. U ontvangt een deelnamecertificaat.
Met uw inschrijving blijft u op de hoogte van de laatste juridische ontwikkelingen op dit gebied. Vul hieronder uw gegevens in om per e-mail op te hoogte te blijven.
Blijf op de hoogte van de laatste juridische ontwikkelingen in uw sector. Vul hieronder uw gegevens in om op maat gesneden juridische updates en uitnodigingen voor evenementen te ontvangen.
Volgen wat u interessant vindt
Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses
{phrase:advantage_3}
{phrase:advantage_4}
We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.
Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.