Handhaving en sancties

15:30 - 17:30

contact: Alexandra Danopoulos, Jouko Barensen,

Alexandra Danopoulos en Jouko Barensen spreken over bestuursrechtelijke en strafrechtelijke handhaving & sancties. Wat zijn de overeenkomsten en de verschillen tussen het bestuursrecht en het strafrecht? Wat zijn uw rechten en uw plichten als u onverwacht bezoek krijgt van ambtenaren van de ISZW, de ILT, de omgevingsdienst (DCMR), de NVWA, de politie of een andere instantie? Wat moet u doen en wat moet u vooral niet doen? Weten u en uw collega’s eigenlijk wat u wel en niet moet doen als de overheid op de stoep staat? Weet u wat het verschil is tussen toezicht en opsporing, en wat uw rechten en uw verplichtingen zijn?

De ervaring leert dat het erg lastig is om te bepalen wat verstandig is in een dergelijke onverwachte situatie. Moet je altijd een verklaring afleggen als dat wordt gevraagd? Moet je alle whats-app gesprekken tussen medewerkers verstrekken als daar om wordt gevraagd? Moet je je wachtwoord afgeven bij een doorzoeking?

Ook kunnen er in het kader van handhaving verschillende bestuursrechtelijke en strafrechtelijke sancties worden opgelegd. Denk aan een last onder dwangsom, een bestuurlijke boete of een (bestuurlijke) strafbeschikking. Bestuurs-en strafrechtelijke kaders zijn op veel fronten verschillend.

Op 28 oktober aanstaande praten Alexandra Danopoulos en Jouko Barensen u bij vanuit hun respectievelijke specialismes: het bestuurs- en het strafrecht. Deze Ploum Academy is niet alleen juridisch interessant, maar ook praktisch gezien erg van waarde!

Datum: 28 oktober 2021
Tijd: 15.30 - 17.30 uur
PO punten: 2
Docent: mr. A. Danopoulos en mr. J. Barensen

Aan deze cursus zijn geen kosten verbonden.

Deze Ploum Academy wordt als vanouds bij ons op kantoor gegeven. Wij zijn van mening dat dat de kennisoverdracht en de interactie bevordert. Het geeft ook meer gelegenheid om nadien vragen te stellen en in een informele setting na te praten over het onderwerp. Wij verheugen ons er bovendien erg op om u weer 'live' te mogen ontmoeten. Mocht u toch liever online deelnemen, dan ontvangt u enkele dagen van te voren een inloglink voor Teams.

N.B. De kosteloze cursussen zijn niet voor externe advocaten(kantoren) bedoeld.

Aanmelden

Contact

Advocaat, Partner

Alexandra Danopoulos

Expertises:  Bestuursrecht,Energierecht,Omgevingsrecht,Vastgoedrecht,Afvalstoffenrecht,Europees recht,Milieurecht , Energie,Transport en logistiek,Food, Handhaving en sancties,

+316 3922 3800 a.danopoulos@ploum.nl LinkedIn

Advocaat

Jouko Barensen

Expertises:  Economisch strafrecht,Bestuursrecht,Afvalstoffenrecht,Milieurecht , Transport en logistiek, BRZO,Corona (COVID-19) juridische Helpdesk,Handhaving en sancties,

+31 6 1098 1063 j.barensen@ploum.nl LinkedIn

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte

Voeg deze interesses toe aan Mijn Ploum.

Stel direct een vraag

Inschrijven nieuwsbrief

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoonlijke gegevens gebruiken, kunt u lezen in ons Privacy statement. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Wijzig uw gegevens' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses
  • Snel inschrijven voor kennisevents en Ploum Academy
  • Vraag en antwoord mogelijkheden gebruiken bij artikelen

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

Snel inschrijven voor kennisevents en Ploum Academy

Reacties op artikelen plaatsen


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.