Compliance

Marktpartijen zijn in het douaneproces zelf verantwoordelijk voor naleving van de regelgeving. Bedrijven die niet in overeenstemming met de regels handelen, lopen het risico dat hun goederen aan de grens worden tegengehouden of zelfs geheel geweigerd worden. Importeurs kunnen achteraf met forse douaneclaims worden geconfronteerd. Dat laatste geldt overigens ook voor douane-expediteurs, transport- en opslagbedrijven die de (douanerechtelijke) risico’s van hun activiteiten niet goed in beeld en onder controle hebben. Voor hen is het van groot belang de risico’s goed af te dekken in het contract met hun opdrachtgevers. Navorderingen van de douane, beslaglegging en strafrechtelijke onderzoeken en vervolging, kunnen een enorme impact hebben op de financiële positie, reputatie en continuïteit van uw onderneming. Ploum adviseert kan daarbij adviseren, maar uiteraard zetten wij ons ook in om de schade te beperken als risico’s zich hebben verwezenlijkt.

Heeft u vragen over de informatie op deze pagina?

Neem contact op via onderstaand telefoonnummer of stuur ons een email.

+31 (0)10 4406440 info@ploum.nl

Stel direct een vraag

Inschrijven nieuwsbrief

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoonlijke gegevens gebruiken, kunt u lezen in ons Privacy statement. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Wijzig uw gegevens' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses
  • Snel inschrijven op kennisevents en Ploum Academy
  • Vraag en antwoord mogelijkheden gebruiken bij artikelen

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

Snel inschrijven op kennisevents en Ploum Academy

Reacties op artikelen plaatsen


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.