Legal opinions

Banken en financiers, maar ook handelspartners, verlangen zeer regelmatig legal opinions. Als bijvoorbeeld een Nederlandse vennootschap een garantie afgeeft, wil de (buitenlandse) bank vaak de bevestiging krijgen dat de betreffende vennootschap bestaat, alle interne besluitvorming in orde is en de garantie juridisch afdwingbaar is. Ook bij het aangaan van een ISDA Swap-transactie, projectfinanciering, overname en bouwproject wordt vaak een legal opinion gevraagd.

Afgifte van legal opinions

Ploum helpt u graag als u een legal opinion nodig heeft. Onze opiniecommissie beoordeelt of een bepaalde opinie afgegeven kan worden, gebaseerd op de laatste ontwikkelingen op het gebied van wetgeving, rechtspraak en opvattingen in de literatuur. Door onze ruime ervaring kunnen wij voor de gangbare transacties snel beslissingen nemen, (indien nodig) onderhandelen met de adviseurs van de banken over acceptabele alternatieve formuleringen en legal opinions tegen aantrekkelijke tarieven afgeven.

In het juridische magazine Mr. is een artikel gepubliceerd over legal opinions waar ook Tom Ensink wordt geïnterviewd naast een aantal andere legal opinion kantoren. 

Heeft u vragen over de informatie op deze pagina?

Neem contact op via onderstaand telefoonnummer of stuur ons een e-mail.

+31 (0)10 4406440 info@ploum.nl

Stel direct een vraag

Inschrijven nieuwsbrief

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoonlijke gegevens gebruiken, kunt u lezen in ons Privacy statement. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Wijzig uw gegevens' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses
  • Snel inschrijven voor kennisevents en Ploum Academy
  • Vraag en antwoord mogelijkheden gebruiken bij artikelen

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

Snel inschrijven voor kennisevents en Ploum Academy

Reacties op artikelen plaatsen


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.