Advocaat, Partner

Lucas Lustermans

Specialisatie

Lucas is werkzaam als advocaat op de sectie Banking & Finance. Lucas is gespecialiseerd in het adviseren van kredietgevers en kredietnemers bij nationale en internationale financieringstransacties, waaronder overnamefinancieringen, algemene bedrijfsfinancieringen en projectfinancieringen.

Door zijn ervaring buiten de advocatuur als bedrijfsjurist is voor Lucas nog eens bevestigd dat de cliënt behoefte heeft aan praktisch juridisch advies dat kan bijdragen aan de oplossing van een juridisch probleem. Lucas is pragmatisch ingesteld en denkt graag mee met zijn cliënten.

Track record

Achtergrond

Lucas is in 2004 afgestudeerd aan de Universiteit Maastricht en in 2005 als advocaat bij Eversheds Sutherland in dienst getreden. Van 2012 tot en met 2015 was Lucas werkzaam als bedrijfsjurist bij de Nederlandse Financierings-Maatschappij voor Ontwikkelingslanden N.V. waar hij over internationale financieringstransacties en fonds investeringen adviseerde. In 2010 heeft hij aan de Grotius Academie de postacademische specialisatieopleiding Financiering en Zekerheden afgerond. Lucas is in 2015 weer in dienst getreden bij Eversheds Sutherland waar hij in 2018 tot partner is benoemd. Sinds 2019 is hij partner bij Ploum.

Voorbeelden recent werk

 • Het adviseren over de projectfinanciering voor de realisatie van een houtwarmtestation. Lucas heeft met succes de leningsdocumentatie, zekerheden en projectdocumenten opgesteld en mede uit onderhandeld namens twee duurzame energie fondsen.
 • Het adviseren over de acquisitiefinanciering voor de aankoop van oncologische medisch centrum in Noord-Afrika. Lucas heeft met succes de leningsdocumentatie zekerheden en projectdocumenten opgesteld en mede uit onderhandeld namens een internationale ontwikkeling financieringsmaatschappij.
 • Het adviseren en opstellen van model leningsdocumentatie. Lucas heeft in samenwerking met collega’s van andere disciplines model leningsdocumentatie beoordeeld en opgesteld voor diverse financiële instellingen.

Opleidingen

 • Grotius Financiering en Zekerheden

“Working with Lucas is a pleasure: he is thorough and pragmatic and stays on the ball until the job is done. Good legal knowledge combined with a healthy commercial drive.” – Ronald Janse FMO

De praktijk van Lucas en Matthijs Bolkenstein wordt aanbevolen door de Legal500: ”the practice is known for its sector expertise in renewable energy and real estate, with work in the latter steadily increasing in the last year. Practice heads Matthijs Bolkenstein and recently promoted partner Lucas Lustermans advised Alfanar Co on the financing of a solar plant in Egypt and handled a similar project, also in Egypt, for Scatec.”

Rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten

Lucas Lustermans heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

 • Financieel recht: sub rechtsgebied bankrecht;
 • Insolventierecht: sub rechtsgebied faillissement, sub rechtsgebied surseance van betaling en sub rechtsgebied WSNP; en
 • Ondernemingsrecht: sub rechtsgebied bestuurdersaansprakelijkheidsrecht en sub rechtsgebied vennootschappen.

Op grond van deze registratie is Lucas Lustermans verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Stel direct een vraag

Inschrijven nieuwsbrief

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoonlijke gegevens gebruiken, kunt u lezen in ons Privacy statement. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Wijzig uw gegevens' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

 • Volgen wat u interessant vindt
 • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses
 • Snel inschrijven voor kennisevents en Ploum Academy
 • Vraag en antwoord mogelijkheden gebruiken bij artikelen

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

Snel inschrijven voor kennisevents en Ploum Academy

Reacties op artikelen plaatsen


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.