Advocaat

Eline van Leeuwen

Specialisatie

Eline van Leeuwen is in 2017 afgestudeerd en vervolgens in dienst getreden als advocaat. Zij is gespecialiseerd in het omgevingsrecht (milieu en ruimtelijke ordening) en het bestuursrecht.

Eline adviseert bouwbedrijven, overheden, projectontwikkelaars en bedrijven uit de (petro)chemische- en maakindustrie over (onder andere) ruimtelijke besluitvorming, (omgevings)vergunningen, milieuregelgeving, openbare orde en handhaving. Daarnaast adviseert zij regelmatig bij vraagstukken over duurzaamheid en de energietransitie. 

Achtergrond

Eline heeft gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij heeft de master Strafrecht (cum laude) en de master Staats- en bestuursrecht afgerond. Eline heeft daarnaast een half jaar Frans en internationaal recht gestudeerd aan de Université Paris Descartes in Parijs.

Tijdens haar studie heeft Eline als student-assistent meegewerkt aan verschillende wetenschappelijke onderzoeken van de Erasmus Universiteit. Daarnaast heeft zij meerdere stages gelopen bij overheden en in de advocatuur.

Publicaties

Lidmaatschappen en nevenfuncties

  • Vereniging voor bestuursrecht (VAR)
  • Vereniging voor bouwrecht
  • Nederlandse Vereniging voor Energierecht.

Rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten

Eline van Leeuwen heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Bestuursrecht: sub rechtsgebied bestuursprocesrecht en sub rechtsgebied handhavingsrecht; en
  • Omgevingsrecht: sub rechtsgebied milieurecht, sub rechtsgebied natuurbeschermingsrecht en sub rechtsgebied ruimtelijk bestuursrecht.

Op grond van deze registratie is Eline van Leeuwen verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Track recordsStel direct een vraag

Inschrijven nieuwsbrief

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoonlijke gegevens gebruiken, kunt u lezen in ons Privacy statement. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Wijzig uw gegevens' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses
  • Snel inschrijven voor kennisevents en Ploum Academy
  • Vraag en antwoord mogelijkheden gebruiken bij artikelen

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

Snel inschrijven voor kennisevents en Ploum Academy

Reacties op artikelen plaatsen


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.