Advocaat

Basak Akkus

Specialisatie

Basak is werkzaam als advocaat op de sectie Trade, Customs & Logistics. Basak’s werkzaamheden bestrijken de terreinen van de (internationale) handel, de logistiek en de (levensmiddelen)industrie. Daarnaast adviseert en procedeert zij voor zowel Nederlandse als internationale cliënten over verschillende commerciële en contractuele aangelegenheden.

Achtergrond

Basak is in 2015 afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en heeft daar de master Ondernemingsrecht gedaan. Tijdens haar rechtenstudie is zij bestuurslid geweest van de studievereniging ELSA Rotterdam en heeft zij daarnaast praktijkervaring opgedaan bij diverse (grote) advocatenkantoren. 

Eind 2016 tot en met april 2020 is zij werkzaam geweest als advocaat bij Houthoff en Loyens & Loeff te Rotterdam. Na een half jaar buiten de advocatuur als legal counsel bij Deloitte te hebben gewerkt, is Basak sinds april 2021 werkzaam bij Ploum als advocaat. Basak heeft ervaring opgedaan in de beslechting van commerciële geschillen, zowel in internationale arbitrageprocedures als voor de overheidsrechter. Daarnaast heeft Basak geadviseerd over de juridische aspecten van commerciële contracten en algemene voorwaarden en heeft zij ervaring opgedaan op het gebied van fusies en overnames, aandeelhouders- en joint venture overeenkomsten en het adviseren van ondernemingen en hun stakeholders. 

Opleidingen

  • Law Firm School-programma
  • Beroepsopleiding van de Nederlandse Orde van Advocaten
  • Master Bedrijfsrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam
  • Bachelor Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam

Lidmaatschappen en nevenfuncties

  • Nederlandse Orde van Advocaten

Rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten

Basak Akkus heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Algemene praktijk  

Op grond van deze registratie is Basak Akkus verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Stel direct een vraag

Inschrijven nieuwsbrief

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoonlijke gegevens gebruiken, kunt u lezen in ons Privacy statement. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Wijzig uw gegevens' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses
  • Snel inschrijven voor kennisevents en Ploum Academy
  • Vraag en antwoord mogelijkheden gebruiken bij artikelen

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

Snel inschrijven voor kennisevents en Ploum Academy

Reacties op artikelen plaatsen


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.