Advocaat, Of counsel

André Jansen

Specialisatie

André is gespecialiseerd in fiscale en niet-fiscale regelgeving met betrekking tot in- en uitvoer van goederen, waaronder import- en export controle, douanerechten, accijnzen, antidumping heffingen en BTW. Hij kan de meest ingewikkelde juridische argumentaties van de wederpartij ontrafelen en in simpele bewoordingen kernachtig te weerleggen.

André adviseert zijn nationale en internationale cliënten onder andere op het gebied van  douanerechten, accijnzen, antidumping heffingen en BTW.  Daarnaast adviseert hij bij due diligences onderzoeken, pre-audits, door de Belastingdienst uitgevoerde controles en het sluiten van compromissen met douane- en BTW autoriteiten.

André vertegenwoordigt zijn cliënten in fiscale bezwaar- en beroepsprocedures voor de Nederlandse rechter en het Europese Hof van Justitie.

Achtergrond

André is in Leiden afgestudeerd in het bedrijfsrecht en het fiscaal recht (kostprijsverhogende belastingen). Hij heeft na zijn functie als inspecteur bij de Belastingdienst, bij een aantal grote advies- en advocatenkantoren gewerkt. Hij kent de ins en outs van de Nederlandse Douane en de Belastingdienst en kan zijn cliënten daarom de optimale combinatie bieden van kennis en ervaring.

Lidmaatschappen en nevenfuncties

  • Global Customs Manager bij Transfer Pricing Associates in Amsterdam
  • Lid van de Internationale Kamer van Koophandel
  • Lid van Green Lane.

Rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten

André Jansen heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het volgende hoofdrechtsgebied geregistreerd:

  • Belastingrecht

Op grond van deze registratie is André Jansen verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op het geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Stel direct een vraag

Inschrijven nieuwsbrief

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoonlijke gegevens gebruiken, kunt u lezen in ons Privacy statement. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Wijzig uw gegevens' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses
  • Snel inschrijven voor kennisevents en Ploum Academy
  • Vraag en antwoord mogelijkheden gebruiken bij artikelen

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

Snel inschrijven voor kennisevents en Ploum Academy

Reacties op artikelen plaatsen


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.