https://ploum.nl/uploads/Artikelen_en_Track_Records_en_expertise/Algemeen/work-5382501_1920.jpg

Kwartaalupdate bestuurders- en beroepsaansprakelijkheid Q2 2021

08 jul '21

Het tweede kwartaal 2021 zit erop en de zomervakantie komt eraan. Alvorens aan die welverdiende vakantie te beginnen, blikken we nog eenmaal  terug op de afgelopen drie maanden. Onderstaand treft u aan de kwartaalupdates van de in het tweede kwartaal 2021 gepubliceerde uitspraken op het gebied van beroeps- en bestuurdersaansprakelijkheid.

In de kwartaalupdate bestuurdersaansprakelijkheid treft u een viertal uitspraken aan van gerechtshoven en een bespreking van een conclusie bij het parket van de Hoge Raad. De uitspraken van de gerechtshoven zijn gelijkelijk verdeeld over de aansprakelijkheid op basis van artikel 2:248 BW (kennelijk onbehoorlijk bestuur) en aansprakelijkheid van bestuurders gebaseerd op artikel 6:162 BW (onrechtmatige daad). Bij het parket van de Hoge Raad ligt de vraag voor of een door de curator met een bestuurder ter beëindiging van een geschil gesloten vaststellingsovereenkomst in de weg staat aan een latere aansprakelijkstelling door de Ontvanger. Buitengewoon relevant voor die gevallen waarin claims van curatoren jegens bestuurders buitengerechtelijk worden geregeld.

In de kwartaalupdate beroepsaansprakelijkheid komt een vijftal uitspraken aan bod. Naast een uitspraak van de rechtbank Overijssel over de aansprakelijkheid van een account en zijn kantoor, gaan er vier uitspraken – waarvan twee van de Hoge Raad – over de (beweerdelijke) aansprakelijkheid van juridische beroepsbeoefenaars. En laat dat laatste thema – de aansprakelijkheid van de juridische beroepsbeoefenaar - nu ook net het onderwerp zijn van een twee uur durende cursus die Maurice Verhoeven en Vincent Terlouw op 12 oktober 2021 zullen geven. Hopelijk fysiek bij ons op kantoor, maar als de coronasituatie het niet toelaat digitaal. Wij nodigen u van harte uit om u daarvoor in te schrijven. Dat kan via deze link.

Kwartaalupdate Bestuurdersaansprakelijkheid

Kwartaalupdate Beroepsaansprakelijkheid

Contact

Advocaat, Partner

Vincent Terlouw

Expertises:  Faillissementsrecht, Bestuurders- en Beroepsaansprakelijkheid, Litigation, Ondernemingsrecht, Bedrijven in moeilijkheden,

Aankomende events

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte

Klik op het plusje en schrijf je in voor updates over dit onderwerp.

Met uw inschrijving blijft u op de hoogte van de laatste juridische ontwikkelingen op dit gebied. Vul hieronder uw gegevens in om per e-mail op te hoogte te blijven.

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Profiel wijzigen' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Profiel wijzigen' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

{phrase:advantage_3}

{phrase:advantage_4}


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.