https://ploum.nl/uploads/Artikelen_en_Track_Records_en_expertise/Samenwerken_Teams_Overeenkomst/pexels-fauxels-3184328.jpg

Start-ups en scale-ups opgelet: blogreeks in aantocht!

30 sep '22

Of bedrijven zich zien als een start-up of een scale-up, de ervaring leert dat startende ondernemingen vooral heel goed bezig zijn met hun core business. Immers, daar zijn ze goed in en daarmee willen ze de wereld veroveren. Concreet betekent dit dat jonge bedrijven vaak al hun tijd steken in de ontwikkeling van hun dienst of product. En dat is maar goed ook, want dat is immers de reden waarom men in het diepe is gesprongen door een eigen onderneming te starten.

Start-up en scale-up event

Wat vaak logischerwijs een beetje op de achtergrond raakt, zijn de punten die misschien minder belangrijk lijken. Zoals de juridische aspecten waar ieder bedrijf mee te maken heeft. De ervaring leert dat ondernemingen dit niet de leukste aspecten vinden, nu het allereerst kosten met zich brengt en nu er bovendien veel informatie op internet te vinden is wat je makkelijk kan “kopiëren”. Hoewel dit begrijpelijk is, is de ervaring ook dat met investeren aan de voorkant heel veel onnodige kosten en energie zal worden bespaard aan de achterkant. Daarnaast en niet onbelangrijk: het juridisch op orde brengen van je onderneming is een must voor investeerders en mogelijke kopers.

Dit laatste punt komt uitvoerig aan de orde tijdens ons Ploum start-up en scale-up event dat op 18 oktober a.s. zal gaan plaatsvinden. U bent van harte welkom!

Blogreeks: welke onderwerpen passeren de revue?

De komende tijd zal ons start-up team in een blogreeks alle juridische onderwerpen waar start-ups en scale-ups mee te maken (gaan) hebben, behandelen. Het begint allemaal met het vinden van de juiste entiteit en in het verlengde daarvan de afspraken die je met elkaar maakt voordat je samen het avontuur aangaat. Denk dan bijvoorbeeld aan het opstellen van een aandeelhoudersovereenkomst. In dat kader zal ook op een zeker moment in worden gegaan op de intellectuele eigendomsrechten. Wie is eigenlijk juridisch rechthebbende en wie juist niet? Dit zijn allemaal afspraken die je graag wilt maken op het moment dat alles nog in harmonie gaat. Ook wordt ingegaan op de verschillende mogelijkheden om mensen aan je bedrijf te binden. Moet ik iemand aannemen of liever inhuren op freelancebasis? En hoe moet ik iemand belonen? Doe ik dat op de ouderwetse manier door enkel loon uit te betalen of wil ik mijn mensen extra belonen of stimuleren met aandelen en bonussen of juist een combinatie? Wat kan en wat is slim?

Ook zal veelvuldig worden ingegaan op alle aspecten binnen de digitale wereld. Immers, nagenoeg alle bedrijven – dus ook de start-ups en scale-ups – hebben hier in meer of mindere mate mee te maken. Juridisch gezien leidt dat altijd tot vragen over privacy, software, auteursrechten en (IT-)contracten. Deze onderwerpen komen dus ook zeker langs in de komende periode. Tenslotte en niet onbelangrijk is het natuurlijk van belang om goed te weten wat wel en niet mag als er producten in de handel worden gebracht.  

Concluderend

In de komende maanden wordt u bijgepraat over alle denkbeeldige juridische onderwerpen waar jonge ondernemingen mee te maken hebben. Mocht u op dit moment al vragen hebben over een van deze onderwerpen, schroom niet om dan contact op te nemen met één van onze specialisten.

Contact

Advocaat, Partner

Sabin Tigu

Expertises:  Intellectuele Eigendom, Merk- en Modelregistratie, Technologie, Media en Telecom, Start-up en Scale-up,

Aankomende events

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte

Klik op het plusje en schrijf je in voor updates over dit onderwerp.

Expertise(s)

Onderwerp(en)

Met uw inschrijving blijft u op de hoogte van de laatste juridische ontwikkelingen op dit gebied. Vul hieronder uw gegevens in om per e-mail op te hoogte te blijven.

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Profiel wijzigen' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Profiel wijzigen' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

{phrase:advantage_3}

{phrase:advantage_4}


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.