Uitleg polisvoorwaarden: verzekerde opstal?

Voeg toe aan Mijn interesses

16 dec '19

Auteur(s): Nicole de Boer,

Het Hof Arnhem-Leeuwarden boog zich onlangs over de vraag of een schaduwkas voor het afharden van planten valt onder de verzekerde opstal van een glastuinbouwpolis. Voor het afharden van planten in de buitenlucht beschikt plantenkweker Dartplant over een schaduwkas die aan de bovenkant wordt afgedekt door een schaduw-/gaasdoek. In januari 2017 is deze kas beschadigd door de druk van sneeuwval op dat doek. Achmea weigert dekking te verlenen als gevolg van deze sneeuwdrukschade. Bij de beantwoording van de vraag of er sprake is van verzekerde opstal, onderzoekt het hof onder meer of de schaduwkas bestanddeel is van de “Venlokas” (een naastgelegen kas voor de kweek van planten) die onder de polis is meeverzekerd. Het hof oordeelt – kort gezegd – dat de schaduwkas naar verkeersopvattingen geen onderdeel uitmaakt van de Venlokas. Bovendien kan naar het oordeel van het hof ook niet uit de partijbedoeling worden afgeleid dat (sneeuwdrukschade aan) de schaduwkas verzekerd moest worden. Geïnteresseerd in deze uitspraak? Lees het hier.

Contact

Advocaat

Nicole de Boer

Expertises:  Bestuurders- en beroepsaansprakelijkheid,Verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht,Litigation,Contractenrecht , Commerciële contracten,Corona (COVID-19) juridische Helpdesk,

+31 6 1283 8115 n.deboer@ploum.nl LinkedIn

Deel dit artikel

Reageer op dit artikel

Wilt u reageren op dit artikel? Inloggen of maak een Mijn Ploum account aan om uw reactie te plaatsen


Stel direct een vraag

Inschrijven nieuwsbrief

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoonlijke gegevens gebruiken, kunt u lezen in ons Privacy statement. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Wijzig uw gegevens' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses
  • Snel inschrijven voor kennisevents en Ploum Academy
  • Vraag en antwoord mogelijkheden gebruiken bij artikelen

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

Snel inschrijven voor kennisevents en Ploum Academy

Reacties op artikelen plaatsen


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.