https://ploum.nl/uploads/Artikelen_en_Track_Records_en_expertise/Energie/windrader-3661106_1920_(1).jpg

Ploum adviseert Renewable Energy Factory B.V. en Triodos Energy Transition Europe Fund bij financiering van drie windparken

14 apr '21

Ploum heeft Renewable Energy Factory B.V. (REF) en Triodos Energy Transition Europe Fund (voorheen Triodos Renewables Europe Fund) (TETEF) bijgestaan bij de financiering van de ontwikkeling van drie windparken in Nederland. Ploum stond bij deze transacties zowel REF als TETEF ieder met een apart team van specialisten bij.

Dit is voor het eerst dat TETEF en Ploum hebben samengewerkt. Dit project heeft een solide basis gelegd voor een verdere plezierige samenwerking” – Stef Beusmans – Senior Investment Manager TETEF

Wij hebben eerder zeer prettig met Ploum samengewerkt en ook bij deze transacties verliep de samenwerking vlot en constructief gedurende het gehele proces” – Bas de Bruin, CFO and founding partner of REF

Het team bij Ploum aan de zijde van TETEF werd geleid door Lucas Lustermans (partner Banking & Finance) en bestond verder uit Joost Kool (advocaat Banking & Finance) en Arjen van de Belt (kandidaat-notaris Notariaat). Het team bij Ploum aan de zijde van REF bestond uit Jeroen Terstegge (partner Ondernemingsrecht).

Over REF

REF is een onafhankelijke specialist in de ontwikkeling, realisatie en exploitatie van hernieuwbare energiebronnen zoals wind en zon. REF is opgericht in 2010. De oprichters hebben sinds eind jaren negentig brede ervaring opgedaan met duurzame energieprojecten. Ieder komend vanuit een eigen achtergrond, variërend van de projectontwikkeling van on- en offshore windprojecten tot de financiering, bouw en exploitatie van energieparken. Meer informatie over REF treft u hier aan.

Over TETEF

Het fonds wil de energietransitie versnellen door te investeren in bedrijven die bijdragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het energiesysteem beter geschikt maken voor de energietransitie. Het doel is om te investeren in bedrijven die duurzame energie opwekken, de energie-efficiëntie verbeteren en/of energieflexibiliteit bieden. Het fonds zal samenwerken met ontwikkelaars, fabrikanten, corporates en samenwerkingsinitiatieven om de energietransitie te versnellen, door te investeren in projecten en bedrijven die een rol spelen bij een dergelijke versnelling. Meer informatie over TETEF treft u hier aan.

Een interview over de samenwerking tussen REF en TETEF en voormelde transacties treft u hier aan (in het Engels).

Meer informatie over het Banking & Finance team en Ploum treft u hier aan.

Contact

Partner, Toegevoegd notaris

Arjen van de Belt

Expertises:  Notarieel recht, Ondernemingsrecht, Banking & Finance, Vastgoed, Finance, Energie,

Heeft u vragen over de informatie op deze pagina?

+31 (0)10 4406440 info@ploum.nl

Aankomende events

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte

Klik op het plusje en schrijf je in voor updates over dit onderwerp.

Met uw inschrijving blijft u op de hoogte van de laatste juridische ontwikkelingen op dit gebied. Vul hieronder uw gegevens in om per e-mail op te hoogte te blijven.

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Profiel wijzigen' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Profiel wijzigen' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

{phrase:advantage_3}

{phrase:advantage_4}


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.