Kwartaalupdate Bestuurdersaansprakelijkheid Q2 2020

28 jul '20

Auteur(s): Vincent Terlouw, Boaz van Honk,

Ook in coronatijd voorziet Ploum u graag van haar bestuurdersaansprakelijkheidsupdates. In het tweede kwartaal van 2020 zijn opvallend veel uitspraken gedaan door de gerechtelijke instanties die van doen hebben met bestuurdersaansprakelijkheid: 85 maar liefst! Zou het afgelasten van zittingen en het thuiswerken vanwege Covid-19 geleid hebben tot meer tijd voor het schrijven van arresten en vonnissen? In deze kwartaalupdate – dit keer geschreven door Vincent Terlouw en Boaz van Honk - wordt een arrest behandeld van het gerechtshof ’s-Hertogenbosch waarin het hof tot het oordeel komt dat de bestuurder een persoonlijk verwijt kan worden gemaakt van het onbetaald blijven en niet verhaalbaar zijn van vordering van een crediteur op de vennootschap. Verder een uitspraak van het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden waarin het gerechtshof, in tegenstelling tot de rechtbank, geen schending van de Beklamel-norm ziet in het laten doorwerken van een onderaannemer welke vervolgens onbetaald blijft. Tenslotte een uitspraak van de rechtbank Rotterdam waarbij naast schending van de administratieplicht ook speelde dat de bestuurder zijn aandelen had overgedragen aan een katvanger. Door geen nader onderzoek te doen naar deze persoon en haar achtergrond heeft de aangesproken bestuurder zijn taak onbehoorlijk vervuld. Kwartaalupdate Bestuurdersaansprakelijkheid Q2 2020

Reageer op dit artikel

Wilt u reageren op dit artikel? Inloggen of maak een Mijn Ploum account aan om uw reactie te plaatsen


Blijf op de hoogte

Voeg deze interesses toe aan Mijn Ploum.

Stel direct een vraag

Inschrijven nieuwsbrief

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoonlijke gegevens gebruiken, kunt u lezen in ons Privacy statement. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Wijzig uw gegevens' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses
  • Snel inschrijven op kennisevents en Ploum Academy
  • Vraag en antwoord mogelijkheden gebruiken bij artikelen

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

Snel inschrijven op kennisevents en Ploum Academy

Reacties op artikelen plaatsen


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.