Een limiet aan de omvang van processtukken

09 jul '21

Auteur(s): Caspar Janssens,

Zonder overleg met de Nederlandse Orde van Advocaten hebben de Gerechtshoven besloten een limiet aan de omvang van processtukken te stellen. Met ingang van 1 april jongstleden mag een processtuk in hoger beroep nog maar 25 bladzijden, en in soms zelfs maar vijftien bladzijden lang zijn. Ik heb hierover al eerder, samen met Nicole de Boer en Marc Janssen (Banning Advocaten) een stukje in het advocatenblad geschreven (https://www.advocatenblad.nl/2021/02/02/limiet-aan-lengte-processtukken-1-aprilgrap/). Toen pogingen tot overleg met de hoven op niets uitliepen heeft een groep (voornamelijk IE-)advocaten, waaronder onze Willem Leppink, een kort geding tegen de Staat aangespannen. De Voorzieningenrechter heeft prejudiciële vragen aan de Hoge Raad gesteld.

De Algemene Raad van de Nederlandse Orde van Advocaten heeft Marc Janssen (Banning Advocaten) en mij benoemd tot cassatieadvocaten in deze zaak. De NOvA is weliswaar geen partij in deze zaak, maar zij heeft als belangenorganisatie wel de mogelijkheid haar visie op het geheel onder de aandacht van de Hoge Raad te brengen. Marc Janssen en ik zijn beiden lid van de Adviescommissie Burgerlijk Procesrecht van de NOvA en de Adviescommissie heeft de Algemene Raad van de NOvA reeds eerder geadviseerd over de eenzijdig door de hoven opgelegde regeling.

Contact

Expertises:  Litigation,Civiele cassatie, E-commerce,

Deel dit artikel

Reageer op dit artikel

Wilt u reageren op dit artikel? Inloggen of maak een Mijn Ploum account aan om uw reactie te plaatsen


Blijf op de hoogte

Voeg deze interesses toe aan Mijn Ploum.

Expertise(s)

Auteur(s)

Stel direct een vraag

Inschrijven nieuwsbrief

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoonlijke gegevens gebruiken, kunt u lezen in ons Privacy statement. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Wijzig uw gegevens' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses
  • Snel inschrijven voor kennisevents en Ploum Academy
  • Vraag en antwoord mogelijkheden gebruiken bij artikelen

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

Snel inschrijven voor kennisevents en Ploum Academy

Reacties op artikelen plaatsen


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.