Biologisch voedsel: logisch toch?

03 feb '20

Auteur(s): Mirjam Louws,

De biologische voedingsmiddelenindustrie is de afgelopen jaren snel gegroeid en blijft dat ook doen. De bestedingen aan biologische producten zitten nog steeds in de lift. Het Bionext trendrapport van 2018 verwachtte dat de mondiale groei in 2025 zal verdubbelen tot meer dan 200 miljard. Allerlei trends en ontwikkelingen zijn zichtbaar in de biologische industrie. Maar wanneer is eigenlijk sprake van een biologisch product?

Juridisch up to Date

In het artikel 'Biologisch voedsel: logisch toch?' bespreekt Mirjam Louws aan de hand van de toepasselijke regelgeving en een drietal gepubliceerde uitspraken waarin de decertificering van biologische producten centraal stond, de authenticiteit van biologische producten. Artikel ''Biologisch voedsel: logisch toch?'' Dit artikel is gepubliceerd in het tijdschrift Juridisch up to Date. Meer interesse omtrent dit onderwerp? Meld je dan aan voor de gratis Masterclass 'Inkoop- en verkoopcontracten voor food en feed bedrijven – risico’s en tips' die plaatsvindt op 24 september in de Van Nelle Fabriek te Rotterdam. 

Contact

Advocaat

Mirjam Louws

Expertises:  Douanerecht,Transportrecht, Transport en logistiek,Haven en douane,Food, Douane en internationale handel,E-health,

+31 6 2863 6204 m.louws@ploum.nl LinkedIn

Deel dit artikel

Reageer op dit artikel

Wilt u reageren op dit artikel? Inloggen of maak een Mijn Ploum account aan om uw reactie te plaatsen


Blijf op de hoogte

Voeg deze interesses toe aan Mijn Ploum.

Stel direct een vraag

Inschrijven nieuwsbrief

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoonlijke gegevens gebruiken, kunt u lezen in ons Privacy statement. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Wijzig uw gegevens' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses
  • Snel inschrijven voor kennisevents en Ploum Academy
  • Vraag en antwoord mogelijkheden gebruiken bij artikelen

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

Snel inschrijven voor kennisevents en Ploum Academy

Reacties op artikelen plaatsen


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.