Start-Up/Scale-Up event

15:00 - 18:00

contact: Matthijs Gardien, Thomas Munnik, Lars Boer,

Datum: 18 oktober 2022
Tijd: 15.00 - 18:00 uur
Programma: 
14.30 – 15.00 Inloop
15.00 – 15.30 Welkom en plenair deel
15.30 – 16.15 Workshopronde 1
16.30 – 17.15 Workshopronde 2
17.15 – 18.00 Borrel

Aan dit event zijn geen kosten verbonden.

N.B. De kosteloze cursussen zijn uitsluitend bedoeld voor start-ups en scale-ups. 

Aanmelden

Op 18 oktober a.s. organiseert Ploum een startup en scale-up event. Deze bijeenkomst zal in het teken staan van het zetten van de volgende stap door start-ups/scale-ups om bijvoorbeeld interessant(er) te worden voor investeerders en de juridische documentatie goed op orde te hebben. We openen met een plenair gedeelte waarna je diverse workshops kunt volgen, bijvoorbeeld over het sluiten van overeenkomsten en het hanteren van algemene voorwaarden, het beschermen van intellectuele-eigendomsrechten, het voldoen aan privacyregels en de keuze voor de rechtsvorm van een onderneming. Naast de thema-workshops is er ook gelegenheid om te speeddaten met onze advocaten en notarissen zodat jij ook over concrete vragen kunt sparren. We sluiten uiteraard af met een borrel waar ook voldoende gelegenheid is om van gedachten te wisselen met andere start- en scale-ups.

Hieronder vind je een korte beschrijving van de workshops die op 18 oktober gegeven worden:

1. Algemene voorwaarden en contracten   
Je contractuele documentatie klaarmaken voor de volgende stap? Wat moet je goed geregeld hebben? Aansprakelijkheid? Looptijd? Boetes? Algemene voorwaarden van opdrachtgevers of leveranciers kunnen bepalingen bevatten die ongunstig zijn voor jou als ondernemer en dit kan van groot belang zijn bij het aantrekken van investeerders. Daarnaast moet je er als ondernemer voor zorgen dat jouw eigen set(s) algemene voorwaarden de juiste inhoud hebben. Wat mag er in algemene voorwaarden staan? Wat moet er in staan? En hoe zorg je ervoor dat jouw algemene voorwaarden daadwerkelijk van toepassing zijn? Tijdens deze workshop komen de belangrijkste onderwerpen op het gebied van contracteren en algemene voorwaarden aan bod, zodat jij klaar bent voor de toekomst en investeerders kunt aantrekken om te groeien!

2. Intellectueel Eigendom
Effectieve juridische bescherming is essentieel om de intellectuele eigendom van jouw product of creatie te behouden. Jouw onderneming is onderscheidend ten opzichte van de concurrent en voorkomen moet worden dat de concurrent er met jouw merk, model, vormgeving of bijvoorbeeld software vandoor gaat. Daarnaast wil je zeker weten dat jouw marketing en after-sales goed geregeld zijn. Tijdens deze sessie wijzen wij je op de waarde van de intellectuele eigendom binnen jouw bedrijf en bespreken we hoe je die waarde kunt beschermen zodat deze ook daadwerkelijk aan jouw / jullie bedrijf ten goede komt!

3. Privacy
Als startup ben je waarschijnlijk vooral lekker bezig met ondernemen. Je houdt zich zoveel mogelijk bezig met mogelijkheden en zo min mogelijk met obstakels. De privacywetgeving (waaronder de AVG) wordt vaak gezien als zo’n obstakel. Met de juiste kennis biedt de AVG echter ook enorm veel mogelijkheden. Wij praten je graag kort bij over de mogelijkheden die de AVG jouw bieden en wijzen je daarbij ook op de valkuilen zodat je privacy-compliant kunt ondernemen.

4. Rechtsvormen
De rechtsvorm van jouw onderneming is van invloed op jouw verplichtingen en jouw aansprakelijkheid. Indien jij jouw onderneming drijft in een rechtspersoon, is het ook van belang om de statuten aan te laten sluiten op de wensen van jouw onderneming. Wellicht kunnen de statuten beter worden afgestemd met het oog op samenwerking of uitbreiding van de onderneming. Is bijvoorbeeld gedacht aan bescherming van de (enig) aandeelhouder? Wij praten je graag bij over de verschillende rechtsvormen en de verschillende relevante bepalingen in de statuten.

Contact

Advocaat

Matthijs Gardien

Expertises:  Privacyrecht,IT-recht,Contractenrecht ,Litigation,Cybersecurity , Start-up en Scale-up,Commerciële contracten,E-commerce,

Advocaat

Thomas Munnik

Expertises:  Litigation,Bestuurders- en beroepsaansprakelijkheid, Start-up en Scale-up,

Advocaat

Lars Boer

Expertises:  IT-recht,Privacyrecht,Aanbestedingsrecht,Cybersecurity , Technologie, media en telecom, Commerciële contracten,

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte

Voeg deze interesses toe aan Mijn Ploum.

Stel direct een vraag

Inschrijven nieuwsbrief

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoonlijke gegevens gebruiken, kunt u lezen in ons Privacy statement. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Wijzig uw gegevens' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses
  • Snel inschrijven voor kennisevents en Ploum Academy
  • Vraag en antwoord mogelijkheden gebruiken bij artikelen

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

Snel inschrijven voor kennisevents en Ploum Academy

Reacties op artikelen plaatsen


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.