Cybersecurity

Cybersecurity in de boardroom

Cybersecurity is here to stay. Digitale systemen en geautomatiseerde werken zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. En dat heeft verregaande gevolgen voor de ‘digitale beveiliging’ van die samenleving. Cybersecurity gaat dus over de digitale beveiliging van – onderdelen van – de samenleving. En dat betekent dat ieder bedrijf en ieder onderdeel van de overheid zich de vraag moet stellen; hoe afhankelijk is de onderneming van de digitale werkomgeving? Welke risico’s loopt de onderneming én welke maatregelen zijn er genomen?

Boardroomsessie NIS2

De NIS2 komt eraan. Wilt u alvast geïnformeerd worden over deze Europese cyberwet?

Inschrijven

Zo kunnen wij u helpen

Cyber Security Raad en de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid

Dat betekent dat cybersecurity een vast gespreksonderwerp in de boardroom hoort te zijn, en dat er een apart budget voor zou moeten zijn. Dit wordt ook – terecht – betoogd door de Cyber Security Raad (CSR). De Cyber Security Raad is een nationaal en onafhankelijk adviesorgaan van het kabinet én het bedrijfsleven. Eerder, in 2019, waarschuwde een ander adviesorgaan – de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) – ook al om de samenleving voor te bereiden op digitale ontwrichting.

Cybersecurity QuickScan 

Waarschuwingen genoeg. Wat kunt u doen? Het Cybersecurity team van Ploum helpt graag bij het uitvoeren van een QuickScan en bij het verkennen van de mogelijkheden op het gebied van cybersecurity - zowel preventief als in het geval van een incident. De onderneming kan dan zo concreet mogelijk van de techniek en van de juridische regels en mogelijkheden naar een duidelijke strategie voor de boardroom van uw onderneming.

Shareholders, toezichthouders en stakeholders

Want van het bedrijfsleven wordt in toenemende mate verlangd dat er is nagedacht over cybersecurity. Of dat nu toezichthouders, aandeelhouders, belangenverenigingen, klanten of toeleveranciers zijn. Cybersecurity gaat lang niet alleen over ‘ransomware’, het gaat over de continuïteit van het bedrijf. En dat kan bijvoorbeeld ook betrekking hebben op het bewaren én bewaken van bedrijfsgeheimen en de strategie op het gebied van R&D. Als dergelijke zaken uitlekken of bij de concurrent terecht komen, kan dat grote gevolgen hebben voor (de reputatie van) de onderneming.

Cyber-resilience/weerstand

In cybersecurity – waar de meeste termen eigenlijk uit het Engels komen – wordt vaak de term ‘cyber resilience’ gebruikt. Dat laat zich in deze context het best vertalen als ‘cyber weerstand’. Benieuwd wat u kunt doen aan de cyber-weerstand van uw onderneming? Neem contact met ons op.

Lees meer over het thema Cybersecurity en digitale veiligheid.

Privacy

In het geval van cybersecurity incidenten gaat het vaak ook om het verlies of tijdelijk niet beschikbaar zijn van persoonsgegevens. Derhalve zal veelal sprake zijn van een ‘datalek’, waarvan in beginsel spoedig melding moet worden gemaakt bij (o.a.) de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Ons privacy team helpt daarbij graag. Zij kunnen u bijvoorbeeld ook helpen met het opstellen van een datalekkenprotocol. Hier leest u meer over onze privacy specialisten en waarbij zij u kunnen helpen.  

Advocaat

Jouko Barensen

Expertises:  Economisch strafrecht,Bestuursrecht,Afvalstoffenrecht,Milieurecht ,Cybersecurity , Transport en Logistiek, BRZO,Corona (COVID-19) Juridische Helpdesk,Handhaving en sancties,Cybersecurity en Cybercrime,

Advocaat

Hugo van Aardenne

Expertises:  Economisch strafrecht,Bestuursrecht,Cybersecurity , Handhaving en sancties,Cybersecurity en Cybercrime,Internationale Sancties en Exportcontrole ,Interne onderzoeken,

Ontmoet het hele team

Met uw inschrijving blijft u op de hoogte van de laatste juridische ontwikkelingen op dit gebied. Vul hieronder uw gegevens in om per e-mail op te hoogte te blijven.

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in ons Privacy statement. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Wijzig uw gegevens' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in ons Privacy statement. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Wijzig uw gegevens' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

{phrase:advantage_3}

{phrase:advantage_4}


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.